2

Whenever I save new entry I get the following error message. But the entry is saved. I can open the entry and etdit it. When I save the edited version no error occurs. What does this error message mean and what can I do to fix it? I started with uninstalling the checkbox fieldtype, since I don´t need it, but this didn´t help. This error is not channel or custom fieldgroup specific. It comes up for all 3 channels that I have.

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: field_id_sitemap__ping_sitemap

Filename: checkboxes/ft.checkboxes.php

Line Number: 80
A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Invalid argument supplied for foreach()

Filename: checkboxes/ft.checkboxes.php

Line Number: 80
A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/deleted_my_path-here/codeigniter/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Functions.php

Line Number: 809
  • Was this an update to 2.7.0 or a fresh install? – Jeremy Gimbel Sep 9 '13 at 19:37
  • It´s an Update from 2.6.1 – awa Sep 11 '13 at 8:15
  • Now I have a fresh install and the same error comes up – awa Sep 14 '13 at 8:38
5

I use the Sitemap-Module V 2.6 from PutYourLightsOn. This caused the error. When I disable the module all is fine. The most recent version of this module is 2.6.2. I installed it, but the problem persisted. The message

Message: Undefined index: field_id_sitemap__ping_sitemap

gave me the hint to try to disable the sitemap module. I will ask the programmer for support. We sorted it out, it was a bug in EE 2.7.0. I got Sitemap 2.6.3 and this update fixed it.

| improve this answer | |
0

This looks to be a bug related to EE version 2.7. I would suggest reporting it to EllisLab on their Bug Tracker (you must be logged in to see it).


Also, Pixel & Tonic offers an alternative EE field for Check Boxes in the Field Pack addon.

| improve this answer | |
  • I don´t need checkboxes at all, so I disabled the native Checkbox field, but this didn´t help – awa Sep 11 '13 at 8:16
  • Try removing the field files from the EE install. May help... They are located here: /system/expressionengine/modules/ – Anna_MediaGirl Sep 11 '13 at 15:13
  • sorry, can´t finde them there. I thought it´s system/expressionengine/fieldtypes/checkboxes/ – awa Sep 14 '13 at 8:39
  • 1
    Ican´t remove the checkboxes-directory under system/expressionengine/fieldtypes because this will give the following eror: An Error Was Encountered Unable to load requested field type file: ft.checkboxes.php. Confirm the fieldtype file is located in the expressionengine/third_party/ directory – awa Sep 14 '13 at 8:49

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.