1

I have a Field Pack Dropdown field for authors to select an icon. In the field settings I have the following options:

👀 : View
📝 : Compose
🔒 : Lock
🔓 : Unlock
🔑 : Key
📞 : Phone
✉ : Mail
💬 : Chat
👥 : Users
 : Location
 : Connection
“ : Quote
 : List
⚙ : Settings
📅 : Calendar

This shows up in the publish page as expected:

<select name="field_id_5">
    <option value="&#x1F440;">View</option>
    <option value="&#x1F4DD;">Compose</option>
    <option value="&#x1F512;">Lock</option>
    <option value="&#x1F513;">Unlock</option>
    <option value="&#x1F511;">Key</option>
    <option value="&#x1F4DE;">Phone</option>
    <option value="&#x2709;">Mail</option>
    <option value="&#x1F4AC;">Chat</option>
    <option value="&#x1F465;">Users</option>
    <option value="&#xE6D0;">Location</option>
    <option value="&#xEB85;">Connection</option>
    <option value="&#x201C;">Quote</option>
    <option value="&#xED50;">List</option>
    <option value="&#x2699;">Settings</option>
    <option value="&#x1F4C5;">Calendar</option>
</select>

The problem is the field is not storing the data, and on the front-end calling the field outputs a null value.

Any ideas what the issue could be, or any workarounds I could try?

3

I removed the'&#' characters from the dropdown options

&#x1F440; : View

has now become

x1F440; : View

and added those characters to my template output instead.

&#{standard_icon}

The field is storing the value as expected and the icon is being output fine in the template.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.