0

A friend ask me to do some changes on his site made from EE. I never done any work in EE in my life so my first instinct is to copy all the files and database to my localhost. so that I can play it first in my local server before applying the changes on the live site. I'm using xammp 1.8.1 (PHP version is 5.2.9).

So basically what i did is put all the files in c:\xammp\htdocs\thesite and the database in "dbee" then apply changes in config.php and database.php under expressionengine folder.

in config.php

$config['app_version'] = "272";
$config['install_lock'] = "";
$config['license_number'] = "";
$config['debug'] = "1";
$config['cp_url'] = 'http://localhost/thesite/admin.php';
$config['doc_url'] = "http://ellislab.com/expressionengine/user-guide/";
$config['is_system_on'] = "y";
$config['allow_extensions'] = "y";
$config['site_label'] = 'sitel label';
$config['cookie_prefix'] = '';
$config['tmpl_file_basepath'] = 'c:\xammp\htdocs\thesite\assets\templates';

// Third Party Prefs
$config['third_party_path'] = 'c:\xammp\htdocs\thesite\assets\add-ons\third_party';
$config['url_third_themes'] = 'http://localhost/thesite/assets/add-ons/themes/';
$config['enable_online_user_tracking'] = "n";
$config['enable_hit_tracking'] = "n";
$config['enable_entry_view_tracking'] = "n";
$config['dynamic_tracking_disabling'] = "";

// END EE config items

in database.php

$db['expressionengine']['hostname'] = 'localhost';
$db['expressionengine']['username'] = 'root';
$db['expressionengine']['password'] = 'pwd';
$db['expressionengine']['database'] = 'dbee';
$db['expressionengine']['dbdriver'] = 'mysql';
$db['expressionengine']['pconnect'] = FALSE;
$db['expressionengine']['dbprefix'] = 'exp_';
$db['expressionengine']['swap_pre'] = 'exp_';
$db['expressionengine']['db_debug'] = TRUE;
$db['expressionengine']['cache_on'] = FALSE;
$db['expressionengine']['autoinit'] = FALSE;
$db['expressionengine']['char_set'] = 'utf8';
$db['expressionengine']['dbcollat'] = 'utf8_general_ci';
$db['expressionengine']['cachedir'] = 'c:/xammp/htdocs/thesite/app/expressionengine/cache/db_cache/';

and the results are;

from index.php and admin.php

index.php

admin.php

from index.php from admin.php I already look in google can't find a solution.

I am hoping I could get answer from you guys.

Thank you so much in advance!

1

It looks as though the Detour Pro extension is installed, but the package is missing from thesite\assets\add-ons\third_party.

If the package is indeed there, then EE is having trouble finding and loading files from that directory (which is where third party add-ons are stored).

| improve this answer | |
  • Thank you @Derek for your reply! Yes the folder detour_pro is in the third_party folder. The live site is working, I just copy all the files and database to my localhost. What do you think is problem? – Lito May 16 '15 at 1:35
  • aside from config.php and database.php which file should I still need to update? Thank you in advance! – Lito May 16 '15 at 14:48
  • Ensure all the Detour Pro files are in BOTH folders - Detour Pro has a theme folder (where the css & images reside) and obviously the add-on folder (where the extension PHP files reside). Also check that the correct ownership is on that folder and permissions (compare with other add-ons). Try disabling the extension (or all extenstions) to see if the issue goes away. – Peter Lewis May 18 '15 at 15:37

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.