0

I've got an existing site, and recently changed the settings of a few Channel Fields to make them searchable.

There are lots of pages using the Channel already, so I was hoping that my change to the channel fields would make all that content searchable immediately, but this hasn't been the case. I've also tried editing and saving a page (in case that triggered a new index) but that hasn't worked either.

I can't find how to reset or rebuild the search index to include this content. Any pointers much appreciated!

T

2
  • Are you getting any results what so ever? Did you set which field to use as the excerpt in the search results in the channel settings? – Mark Aug 14 '15 at 12:04
  • I'm getting results from other Channels, but not this new channel. It is quite possible I've not set up the channel correctly to show results. All I've done is changed a channel fields setting to 'is searchable'. Its been some time since I set this site up (or any EE one for that matter) and I can't find any instruction on how to retro fit search to a new Channel. – Tomtids Aug 17 '15 at 15:05
0

It was user error as I feared. In order to make a new channel searchable I needed to change the channel="" parameter on my simple search form to include the new channel.

   {exp:search:simple_form channel="originalchannel|newlysearchablechannel" form_class="search-form" results="14" result_page="/search/results" no_result_page="/search/no_results" search_in="entries"}
                <label for="search">Search</label>        
                <input type="search" id="search" name="keywords" placeholder="SEARCH" value="" />
                <input type="submit" value="Search" />
            {/exp:search:simple_form}

Thanks to Mark for the steer that I needed to make more changes than I had.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.