0

I am trying to do an upgrade from 2.1 to 2.11.1. I have followed the instructions here https://docs.expressionengine.com/v2/installation/update.html. My issue when i go through the wizard I get to the portion where it is supposed to start the update and it never finishes or errors out. It just refreshes every 2 seconds but never gets past that. I let it sit for a couple of hours and never got past that screen.

I then went in to try and get the login page but I get this error.

Error

Unable to load requested field type file: ft.rel.php.

Confirm the fieldtype file is located in the expressionengine/third_party/ directory

I noticed a change with the filetype folder where each file type is now in its own folder and also rel went to relationship. I made sure I copied /system/expressionengine/fieldtypes/relationship/ft.relationship.php and saved it to /system/expressionengine/fieldtypes/ft.rel.php and /system/expressionengine/third_party/ft.rel.php. This did not make the error go away.

Any advice on what to try next would be appreciated.

Thanks

UPDATE

I have gotten past this point now. I went in and manually changed a couple of things in the database. First I changed rel to relationship in exp_fieldtypes table. Second I changed all references to rel to relationship in exp_channel_fields.

I am now able to see the login page but I am not able to login. I get the following error.

The following errors were encountered

This form has expired. Please refresh and try again.

I have read some places it could be because of cookies or cache but fixing those did not help at all. I found the error occurs because of an expired csrf token. In my case no csrf token.

So again I am stuck as the issue is the upgrade wizard does not do what it is supposed to do.

Wondering if anyone else has had a similar issue with the upgrade wizard from any version of 2 past 2.6 which is where I believe csrf tokens were implemented. Any tips would be appreciated.

1

Looks like the issue was because the config file was setup to grab a different config file for each environment. Even though I set it up the same way it causes the upgrade wizard to stall. Once I copied my dev config file to the base config file the upgrade proceeded as planned. Then I switched back the base config file to use env specific conf files it worked.

| improve this answer | |

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.