0

Updated from EE 2.7.3 to 2.11.3. Entries with a fieldtype of file for images that have a image in place can now not be opened to edit them. They give a HTTP ERROR 500.

Entries without an image in that field are fine to open for edit.

The file manager still shows all 3 directories that are configured. They also show the images. But when I try to sync a folder or want to download an image I get HTTP ERROR 500 as well.

I can't find any place for further help of that problem for the moment. So I try here.

  • Check your server logs. They may give some indication as to what is happening. Also, r u confident that the paths are 100% (try uploading a new img). – stuartmcd69 Nov 16 '16 at 7:21
  • Thank you stuartmcd69, that lead to further investigation. See my own answer. – Werner Gusset Nov 16 '16 at 9:56
1

First: The PHP options on our server 'Display errors' and 'log_errors' were 'Off'. Switched them to 'On'.

Then I set $debug = 1; in index.php in folder expressionengine.

Now I could see

Fatal error: Call to undefined function EllisLab\ExpressionEngine\Library\Mime\finfo_open() in /home/foo/bar/EllisLab/ExpressionEngine/Library/Mime/MimeType.php on line 117

Second: on the server with PHP 5.5 the 'fileinfo' was disabled. Enabled it. Bingo! Problem solved.

| improve this answer | |

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.