0

I have this nagging issue on a site and I can't track down the cause..

When I attempt to create a new channel, I get: Unknown field ChannelField.group_id

This site has been updated over time and never got an error while updating.. now it's at 5.3.1.

I have compared the tables with a fresh install and cant find any missing fields...

Anyone else had this?

ee/EllisLab/ExpressionEngine/Service/Model/Query/Select.php:776

Stack Trace: Please include when reporting this error

#0 ee/EllisLab/ExpressionEngine/Service/Model/Query/Select.php(633): EllisLab\ExpressionEngine\Service\Model\Query\Select->translateProperty('group_id')
#1 ee/EllisLab/ExpressionEngine/Service/Model/Query/Select.php(620): EllisLab\ExpressionEngine\Service\Model\Query\Select->applyFilter(Object(EllisLab\ExpressionEngine\Service\Database\Query), Array)
#2 ee/EllisLab/ExpressionEngine/Service/Model/Query/Select.php(116): EllisLab\ExpressionEngine\Service\Model\Query\Select->applyFilters(Object(EllisLab\ExpressionEngine\Service\Database\Query), Array)
#3 ee/EllisLab/ExpressionEngine/Service/Model/Query/Select.php(48): EllisLab\ExpressionEngine\Service\Model\Query\Select->buildQuery()
#4 ee/EllisLab/ExpressionEngine/Service/Model/DataStore.php(282): EllisLab\ExpressionEngine\Service\Model\Query\Select->run()
#5 ee/EllisLab/ExpressionEngine/Service/Model/DataStore.php(228): EllisLab\ExpressionEngine\Service\Model\DataStore->runQuery('Select', Object(EllisLab\ExpressionEngine\Service\Model\Query\Builder))
#6 ee/EllisLab/ExpressionEngine/Service/Model/Query/Builder.php(144): EllisLab\ExpressionEngine\Service\Model\DataStore->selectQuery(Object(EllisLab\ExpressionEngine\Service\Model\Query\Builder))
#7 ee/EllisLab/ExpressionEngine/Service/Model/Query/Builder.php(63): EllisLab\ExpressionEngine\Service\Model\Query\Builder->fetch()
#8 user/addons/calendar/ft.calendar.php(494): EllisLab\ExpressionEngine\Service\Model\Query\Builder->all()
#9 ee/legacy/libraries/api/Api_channel_fields.php(410): Calendar_ft->display_settings(Array)
#10 ee/EllisLab/ExpressionEngine/Model/Content/FieldFacade.php(226): Api_channel_fields->apply('display_setting...', Array)
#11 ee/EllisLab/ExpressionEngine/Model/Content/FieldModel.php(72): EllisLab\ExpressionEngine\Model\Content\FieldFacade->getSettingsForm()
#12 ee/EllisLab/ExpressionEngine/Controller/Channels/Channels.php(320): EllisLab\ExpressionEngine\Model\Content\FieldModel->getSettingsForm()
#13 ee/EllisLab/ExpressionEngine/Controller/Channels/Channels.php(166): EllisLab\ExpressionEngine\Controller\Channels\Channels->form()
#14 [internal function]: EllisLab\ExpressionEngine\Controller\Channels\Channels->create()
#15 ee/EllisLab/ExpressionEngine/Core/Core.php(241): call_user_func_array(Array, Array)
#16 ee/EllisLab/ExpressionEngine/Core/Core.php(110): EllisLab\ExpressionEngine\Core\Core->runController(Array)
#17 ee/EllisLab/ExpressionEngine/Boot/boot.php(151): EllisLab\ExpressionEngine\Core\Core->run(Object(EllisLab\ExpressionEngine\Core\Request))
#18 html/beheer.php(157): require_once('...')
#18 html/beheer.php(157): require_once('...')
1

I know this is a bit old, but I had this issue on a site recently. Couldn't create or update channels or fields. Turns out it was the Solspace Calendar module. Uninstalling it fixed the error, bit obviously deleted all the content.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.