2

We are experiencing the same issue as: https://getsatisfaction.com/pixelandtonic/topics/https_and_playa_in_cp

We're wanting to use the playa module along with force-ssl(http://devot-ee.com/add-ons/dm-force-ssl). Due to various constraints we were unable to apply SSL without this module.

The force-ssl module controls the "URL to your "themes" folder" among other variables. So despite setting it to /themes/ the playa plugin 'filter' feature still does not work.

We experienced the same issue with channel videos. After talking to them they were able to issue a patch that resolved this issue. We're wondering if you could also facilitate integration of the playa and force-ssl module?

I've also tried this and had the same result without force-ssl and just a simple rewrite for the control panel only:

    RewriteCond %{HTTPS} off
    RewriteCond $1 ^(admin.php) [NC]
    RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Taylor

11
  • 1
    Sounds like this is a safecracker form? Where are Playa assets loading from? – Siebird Feb 6 '13 at 21:40
  • Hi siebird, playa is installed normally in expression engine in third party module and third party themes. The control panel is subsequently forced HTTPS via either the force-ssl module and I also recently got working with just a simple URL rewrite as shown above. – Gray Race Feb 6 '13 at 21:43
  • What errors does the console show? Are the Playa assets loading from /themes/third_party/playa/... or https://domain.com/themes/third_party/playa/... ? – Siebird Feb 6 '13 at 21:57
  • The Links look like.... <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/themes/third_party/playa/styles/field.css" /> And.... <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/themes/third_party/playa/styles/droppanes.css" /> – Gray Race Feb 6 '13 at 22:14
  • The problem persists if using absolut URLs as well: <link rel="stylesheet" type="text/css" href="https://domain.com/themes/third_party/playa/styles/field.css" /> – Gray Race Feb 6 '13 at 22:17
4

If it’s just the search/filters that aren’t working, Playa uses Ajax to apply those things, which goes through your Site URL, not your themes folder.

If you don’t want to set your main site URL to use SSL, you can give Playa an alternate URL to use by opening up system/expressionengine/config/config.php and adding this:

$config['playa_site_index'] = "https://example.com/index.php";
0

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.