1

I'm testing the reset password form for FreeMember and emails are not arriving. Here's the code (same as here).

{exp:freemember:forgot_password return="/account/forgot_sent" }

            <p>
                <label for="email">Email</label><br />
                {field:email}<br />
                {error:email}
            <p>

            <p>
                <input type="submit" value="Submit" />
            </p>

      {/exp:freemember:forgot_password}

No errors appear. No emails arrive. I've tested EE's native emailer and the emails arrive, so that's not the issue. Any thoughts?

  • are you running the latest version of FreeMember? – mjr Mar 21 '13 at 18:41
  • @mjr Yep. Latest EE and Freemember. Other Freemember tags work just fine. – Stephen Callender Mar 21 '13 at 18:56
  • Did you try running this through a service such as SendGrid as Adrian suggested to see if you can trace down the missing emails? Any luck? – Ian May 21 '13 at 10:37
  • I haven't yet. I'm waiting on the client to make some moves. I'll come back to this. Thanks. – Stephen Callender May 24 '13 at 11:16
1

It's almost certainly being caught in some form of spam filter.

As a starting point, I suggest you sign up for a service such as SendGrid (free for up to 200 emails/day) rather than sending email directly from your server. This will help diagnose the issue as you can log into their web console and check the emails are actually being sent.

| improve this answer | |
  • I don't even remember which client this is for. :) – Stephen Callender Oct 21 '13 at 17:24

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.