Skip to main content
OverflowAI is here! AI power for your Stack Overflow for Teams knowledge community. Learn more

Questions tagged [ee1]

ExpressionEngine version 1

Filter by
Sorted by
Tagged with
16 votes
4 answers
1k views

Upgrading an EE1 site to EE2 with nGen File field

What is the best way to upgrade a site from EE1 to EE2 that is using nGen file field with no EE2 equivalent. This site is also using nGen file inside of Matrix Fields.
0 votes
1 answer
34 views

inserting links to publish

When I try to insert a link under "Publish" on my website, the square appears for me to fill in the https info, but the square is empty.
0 votes
1 answer
50 views

Add-On Issue in Upgrade of EE1 to EE2

Upgraded EE 1.7.3 to EE 2.9.2, But on add-ons not updated. On frontend showing error like, Unable to load requested field type file: ft.ftype_id_8.php. Confirm the fieldtype file is located in the ...
2 votes
2 answers
140 views

EE won't let me post, edit, submit

So here's something weird that's happened: the site is still generating previously created content on our site -- http://www.comicsreporter.com -- and I can get to EE, and open posts, but I can't save ...
1 vote
1 answer
91 views

Is There Any Way to Upgrade From 1.7.3?

So I've been a bad web master and have been using EE 1.7.3 since 1.7.3 was the new hotness. I never upgraded to 2 once it became paid, nor did I update to Core. As can be expected, this is now causing ...
1 vote
1 answer
476 views

Upgrade from EE1 to EE4

I've got an old client that's still on EE1 (I know!). They need to move server and will likely have to be on PHP7 which obviously means an upgrade. What's the best approach here? I guess I need to ...
0 votes
1 answer
61 views

Is version 1.7.3 no longer supported?

Having trouble uploading .csv file into a template, as of just this week. We're running version 1.7.3. Is this version no longer supported?
1 vote
1 answer
182 views

FieldFrame fieldtype errors after upgrading from EE1 to EE2

I've recently upgraded from EE1 to EE2. I had some issues with upgrading the add-ons which you can see here, but I now have a working cpanel that I am able to log into, but on the frontend I am ...
0 votes
1 answer
42 views

Custom SQL query to retrieve info

Do you guys know of a library where there's sample queries to retrieve info like how many pages are in a specific site ect? What I mean is a custom select statement. Thanks, Dan
0 votes
0 answers
42 views

EE1.6.9 - tags don't render into html

First of all, thank you ahead of time to all who answer. My env. is EE 1.6.9, PHP 5.4.39, on Linux and hosted on a 1and1 shared server. We recently moved servers and have gotten all of the website ...
0 votes
1 answer
48 views

Expression Engine 1.7.1 new page generating {segment_3_category_name} tag instead of content

Yes, its an old version of EE. I take no responsibility for this. Trying to create a new page, but every time we save a revision and go to Live Look (or go straight to the page on the live site), all ...
0 votes
1 answer
41 views

In Expression Engine, I can't "open" entries, they only offer "closed" as an option

I have taken over an old Expression Engine 1.7 site and am trying to create a Member group that offers limited admin privs rather than create a "Superadmin." The problem is that I want the user to ...
0 votes
1 answer
24 views

How can i display the site url instead of the ip address?

I am working in a project in EE that was previously done by somebody else. The problem is that in the image source link , it is showing as: <img src="http://XXX.XXX.XX.XX/images/news/image.jpg">...
0 votes
1 answer
34 views

FusionChart Issue

Please find the below code for load fusionchart on my home page, here 'newurl' loading data.xml from fusionchart folder. This works fine and showing graph, but my issue that, i m trying to load xml ...
0 votes
2 answers
308 views

Unable to load the requested file: content/_assets/glossary_items.php after upgrade

Just upgraded a site from 1.6.6 to 2.5.5 and when I went to edit an entry or publish a new entry I got Unable to load the requested file: content/_assets/glossary_items.php From initial digging on ...
1 vote
1 answer
81 views

Upgrading from EE1 to EE2 - How do I manage the add-ons part of the process?

I'm trying to updgrade from EE1.7.1 to EE2.9.2 by following the steps outlined in the documentation here https://ellislab.com/expressionengine/user-guide/installation/upgrade_from_1.x.html The ...
1 vote
0 answers
30 views

ExpressionEngine1 - Two weblog together

I am new in expression engine , in my project i have to fix some bugs, used here EE1 I have two weblogs , elections and school - In election weblog used one field 'election_school_id' , and this '...
0 votes
0 answers
41 views

Adding 10+ Sites to MSM - Does this workaround sound crazy?

Here's the situation. I tried to add a 10th site to my MSM and I got an SQL error that effectively says, you can't add another column to the exp_weblog_data table. Description: Can't create table '...
2 votes
1 answer
89 views

How many articles are present in my site?

I'm using EE 1.7.3, and I'd like to know how many articles are present in my site (there are thousands, want an exact number). Where can I find this?
2 votes
3 answers
57 views

How do I update SL Google Maps to EE2

I am in the process of upgrading from EE1 to EE2. My EE1 site makes use of the SL Google Maps add-on, which does not seem to have an EE2 version. How do I handle this problem? Is there an add-on ...
1 vote
1 answer
107 views

How can I get weblog:entries to return all values

I have this code in a template: <select id="field_id_43" name="field_id_43"> <option value="" >No related Listing</option> {exp:weblog:entries weblog="listings" dynamic="no" ...
1 vote
3 answers
72 views

Repeet add-on upgrade from EE1 to EE2

I am looking after an EE1 site that uses the Repeet add-on by Studio625: Brent C. Wilson. It seems to only be compatible with EE1. I am in the process of upgrading the site to EE2 and copied the ...
0 votes
0 answers
28 views

EE1 using a port different than 80. How can I make it?

I need to setup a EE1 but using a different port. It cant be 80 since th server is a asp server using regular port (80) for the main site, but it has PHP in a different port. Is there any place where ...
0 votes
1 answer
698 views

Why Are Posts On One EE Weblog Bleeding Over To The Other

In EE 1.6.9, I've got two weblogs running on the same installation. Both use the same domain name as the base, but are different blogs. What I've found is that posts from the main blog are bleeding ...
1 vote
0 answers
603 views

Highest version of mySQL and PHP for EE 1.7.3

My hosting company needs to upgrade my server to the latest versions of PHP and mySQL. The problem is I'm running a number of EE sites varying between versions 1.6.8 and 1.7.3. So what is the highest ...
2 votes
1 answer
118 views

In what table in EE1 are banned user IPs stored?

I have a client, using EE1.6.8, that acquired a list of spammer IPs and added the list to Admin > Members > Banned Members. I don't know what IPs were in that list, but whatever the case, the front ...
1 vote
1 answer
49 views

EE 1.x missing entries?

Has anyone ever seen this behavior before? I seem to have random entries missing from my site. This has been going on for a few months now and I've chalked it up to some weird anomaly when it first ...
0 votes
1 answer
30 views

Updated Version Wygwam for EE 1

I'm working on a site on EE 1, and need to update an old (2.0.4) version to a newer version, b/c theres some problem in IE. Is there anyway I can access EE 1 versions of Wygwam?
1 vote
0 answers
98 views

EE1 moving to new server; cant login

I have moved my EE1 instance to a new server running nginx. The home page loads up and the control panel login page loads up but when I try login I see the session information pass through but the ...
0 votes
2 answers
84 views

Some add-ons don't work after EE1 upgrade

I've upgraded a site from EE1 to EE2 and a few of the add-ons don't seem to be working inside the templates. They are working fine inside the Admin area and all the content is showing up in the ...
2 votes
1 answer
81 views

Uninstall Module via Database Query EE1-EE2 upgrade

I'm in the middle of a very very complex EE1-EE2 upgrade and found that I made a mistake and did not uninstall LG Polls before doing the upgrade and am now getting the following error on front end ...
2 votes
1 answer
583 views

Sending to multiple recipients dynamically via freeform in EE1.6.8

I have been over the docs and still fall short on this one. I have a form where customers can dynamically add referrals to notify. I just can't get the email to send. Here is my freeform code: ...
0 votes
1 answer
103 views

Moving Hosts: Freeform 2.6.6 not sending email

I'm moving one of my sites to a new host. I'm still using EE 1.6.9 and using it with Freeform 2.6.6. I know, I know... I'm way out of date. But, things have worked and I've never seen a need up ...
3 votes
1 answer
73 views

Upgrading Solspace add-ons from EE1 to EE2

We have an EE 1.7.3 site with these Solspace add-ons: Static Page Caching Freeform Rating User Friends Is there a preferred way to upgrade these items? Based on this post (EE1 to EE2 Upgrade), I'm ...
3 votes
1 answer
96 views

Assign parent category to entries with child categories (EE1)

In our EE1 installation we have the preference "Auto-Assign Category Parents" set to "No". Now I am faced with a situation where for once particular set of categories it would be very useful to have ...
1 vote
1 answer
97 views

Solspace User, unable to reset password

I'm working on an EE 1.6.8 site with SolSpace User 3.0.1 . The password reset form does not seem to be working. When entering the new password in the Confirm New Password box, a message comes up ...
1 vote
1 answer
41 views

Entries appear to have vanished yet still show on the front end (sorta)?

I'm still using EE version 1.6.9 for one of my sites. On this page (http://www.logogala.com/designer/details/phil-heroux/) you can see a list of entries which are associated with this "designer" using ...
0 votes
2 answers
104 views

Templates aren't working properly after update

I just updated this site for a client from ExpressionEngine 1.6.3 to 2.7.2 Now the blog works fine but the individual blog entries aren't displaying. Any ideas on where I should start to troubleshoot ...
1 vote
1 answer
246 views

Blank pages for front and back end in EE 1.x

I'm trying to recreate an EE1 site locally on my Mac with MAMP and am getting blank pages on both front end and back end after logging in (can see login page OK before logging in though). I've ...
2 votes
1 answer
87 views

Unable to upload files with FF Matrix 1.3.5

All fields using the FF Matrix fieldtype (version 1.3.5) have suddently stopped working. My client can no longer upload files, and the fields can no longer be expanded to add new rows. This is an old ...
0 votes
1 answer
47 views

Playa field explodes Matrix field

I have an issue with an old build. EE 1.6.8 - Build 20090723 Matrix 2.0.11 Playa 3.1.2 I create the matrix field fine, but if I add a playa segment, after saving the field, I can no longer access ...
0 votes
2 answers
73 views

Matrix field blowing up after 6 columns

If I create a matrix field with 5 columns, I am fine. However, if I create one with 6 or more, I am locked out of editing custom field types. I don't see any errors. No CP errors are triggered and the ...
2 votes
2 answers
72 views

Editing for SSL - EE1

I am trying to force the EE1 control panel to my secure cert, with a bit of difficulty. The problem is that not everything is delivered by a relative link, so some stuff, specifically custom ...
2 votes
1 answer
61 views

Expresion Engine 1.X jquery

I hoping someone has some experience with EE 1. I recently had to apply a secure cert to secure a site, front end and back end. Everything's fine, but EE is loading 2 jQuery files over http. The ...
0 votes
1 answer
88 views

EE1 - FF Multi-select inside of another FFMS loop

I have two fields on an older site in EE 1.6.7. I am completely rebuilding the site in EE2, but in the meantime, they have a field I need help with. There are two fields in the entry that are both FF ...
1 vote
2 answers
105 views

EE1 to EE2 upgrade error SELECT field_id FROM exp_weblog_fields WHERE field_type = 'date'

getting this error during an EE1 - EE2 upgrade: A Database Error Occurred Error Number: 1146 Table 'dbname_ee.exp_weblog_fields' doesn't exist SELECT field_id FROM exp_weblog_fields WHERE ...
1 vote
1 answer
105 views

Would like tips and advice on updating website URL and Server Path in EE1 to a subdomain

I'm doing a major re-desing of an old EE1 site and would like to stick a copy of the old site on the subdomain archives.mystie.com for future access. With EE2 there are wonderful addons like ...
1 vote
2 answers
67 views

Does EE not like includes, requires and classes?

So i wrote a few simple classes to handle login, password hashing and query handling. They've all been tested and work... HOWEVER! I placed these classes inside a template, let's call it /classes ...
1 vote
1 answer
1k views

Removing <p> tag from weblog text input field

I have a field in my weblog where a price can be entered on my site which is run with EE 1.7.1. In the template, I have a javascript code that adds a comma and a dollar sign. The problem is that in ...
1 vote
1 answer
101 views

using query strings on EE1 site

I see from another question that it's possible to pass query strings through the URL in EE1 but the question itself and its answer didn't really answer how this is done or help solve my specific ...