People who code: we want your input. Take the Survey

Questions tagged [formatting]

The tag has no usage guidance.

Filter by
Sorted by
Tagged with
4
votes
3answers
149 views

WYGWAM making [i] italicise content

I've a client who has written an article with footnotes. Those footnotes are notated by them adding [i] [ii] and so on. For some reason though, WYGWAM seems to take that as a cue to open italics. ...
2
votes
1answer
120 views

Add HTML5 tags to XHTML field formating

It looks like the «xhtml»-field-formating in EE 2.5.5 has problems with figure and figcaption. If I write… Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. <figure class="quote"><...
2
votes
1answer
461 views

Default to no styling images in EE's Rich Text Editor

Is there a way to disable the Rich Text Editor from adding styling to images that are inserted into the field? I am specifically referring to use of the RTE in the administration portal. For example ...
2
votes
1answer
332 views

Allow EE Code w/ XHTML auto formatting?

Is it possible to use the Allow EE Code plugin and textarea formatting option and also have formatting as XHTML? I have an existing field (textarea with XHTML formatting) with lots of content in many ...
1
vote
1answer
2k views

How to create dynamic mailto link with subject as entry title

I am managing careers on a client's website, and am trying to properly add a mailto link below each career description with an email address from one of the publish fields, as well as adding the ...
1
vote
1answer
42 views

Displaying 5 digit entry_ids

Want to display entry_id's in a numeric list so they can be sorted with jquery plugins. Heres current code to achieve this, basically adding appropriate amount of zeros before entry_id so all are 5 ...
1
vote
1answer
192 views

Force a newline in rendered html markup (source formatting)?

seems like a silly question but I cannot seem to find an answer and I'm wondering if I'm not just phrasing it incorrectly or using the wrong terms... I simply want to force a newline within a loop ...
1
vote
1answer
582 views

TextArea field set to Auto br / isn't adding break point tag

I have a field with formatting set to Auto br /. If I add a line of content, hit Enter, and add another line it appears it would work. But on the front end the break isn't there. If I edit that entry ...
0
votes
1answer
86 views

Disable automatic link creation from Matrix text field

I have Matrix field that has a file cell and text cell with the formatting set to none. If there is a url in the text cell when I access it a template it automatically creates a link. I can't seem to ...
0
votes
1answer
66 views

Text excerpts in body text

I have news items and want to limit the body to 100 characters. Is there a built-in function to create text excerpts?
0
votes
1answer
26 views

How do I manipulate the value of a tag prior to final output?

I need to have PHP on "input" instead of "output" (to feed some tags) so I can't use PHP to change the value of a tag. Is there either a built in function to handle this, or a way to make my own tag ...
0
votes
1answer
1k views

Prevent encoding of ampersand in a single entry?

I am trying to embed a Facebook video in an EE channel entry. I find that when the entry field is formatted as either Markdown or XHTML EE is rewriting part of the javascript in a way that makes the ...
0
votes
1answer
205 views

WYGWAM Paste From Word Formatting

We have some basic to complex formatting in our Word docs that conform to a corporate style guide, but am having problems getting that styling to copy over in the "Paste from Word" function. I got ...
0
votes
1answer
166 views

Channel Form is not inserting <p> tags like Channel Entries does; all <p> tags mysteriously gone from entries

When we enter properly formatted HTML into the RTE via the CP, the <p> tags are present. But when we use the {exp:channel:form ...} we lose all the <p> tags but retain all other tags. We'...
0
votes
1answer
67 views

Attempting to use plugin to addslashes in a template not working

I am fairly new to EE so please bare with me. I have an issue where I want to use addslashes() on a template tag that is in an array. $product_array["{ProductEntryID}"][] = array( '...
0
votes
0answers
89 views

Text field with formatting “None” being wrapped in <p> tags EE2.9.2

ExpressionEngine (pre 2.7.2) used to have an issue where it would start outputting p tags around normal text fields that have default formatting set to "None". The very-temporary fix (which still ...
0
votes
1answer
46 views

Styled `span` elements injected into comment output

Does anyone know of a way to stop EE from injecting spans (with inline styles) into code blocks in comments? I'm fine with the div wrapping the code (that's not that big of a deal), but the spans are ...
0
votes
0answers
178 views

Text field formatting - auto <br /> + safecracker editing

I am using safecracker for users to create and edit content. When the entry is set to a status I have named "validated" the users can't edit the entry anymore and it uses a different template. My ...