Questions tagged [loading-time]

The tag has no usage guidance.

Filter by
Sorted by
Tagged with
0 votes
1 answer
66 views

Site is loading (slowly) and pingdom shows 503 error

I've got my site running onnline at https://bartlett100.com/ (Holding page only unless logged in as super admin) The site loads, but the initial page load is very slow. it's just the initial doument ...
tigercore's user avatar
0 votes
4 answers
33 views

adding more channels increase load time

My site loads at a sluggish 5 seconds. I've made the images the smallest I can without loosing too much quality. It was at 4.1 seconds, which wasn't great, but I was happy with it. Would adding ...
Greg's user avatar
  • 83
0 votes
1 answer
110 views

HTML Template for Page load time

I'm customizing a HTML template, any suggestions on plugins for good page load time?
Greg's user avatar
  • 83
0 votes
1 answer
53 views

Global variables parse time

I am currently trying to debug some of the page load times on a website we host, and am running into something I find odd. Global Variables parsing seems to be taking up half the page load time... (0....
Drew Major's user avatar
0 votes
1 answer
79 views

Very slow installations

I've got a client with five installs on one server - all different sites and EE versions. Everything has been fine up to now, but every site has suddenly become very slow including the control panel. ...
Andrew's user avatar
  • 393
2 votes
2 answers
120 views

best setup for a 1M entries EE site?

I have a EE site that has 62k entries. It's a directory site using open data sets. We are expanding to more countries and we expect at least 500k entries to be added in the next year and 400k plus on ...
Martin Pede's user avatar
0 votes
2 answers
54 views

Slow loading, multiple conditionals from multiple channels + sorting solution?

so i have a page that is slow to load. I have tried various alterations to this code but nothing has seemed to work for me. I read that 'Switchee' may be a solution, but i am not so sure. So I have ...
ZEDG's user avatar
  • 55
0 votes
2 answers
92 views

Loading of data (40+ fields) for multiple (250+) entries on single page

I am querying whether this is a good idea, and if so best way to do it. I have a channel (club_listing) that contains 40+ fields. There are 250+ club_listing entries. On my clients current/old site, ...
ZEDG's user avatar
  • 55
3 votes
1 answer
73 views

CPU Usage Doubled Upgrading from 2.7.3 to 2.8.1

We recently upgraded from 2.7.3 to 2.8.1 and our Apache/PHP CPU usage has skyrocketed. MySQL usage has stayed about the same... no notable impact there, but we're definitely chewing more processing ...
Dave Hamilton's user avatar
7 votes
2 answers
290 views

Matrix is killing my load times - How can I speed it up

This just started happening with the latest updates. My product pages went from under a couple of seconds, to 12-16 seconds. All spikes below are from Matrix calls. click to see larger image I am ...
W3bGuy's user avatar
  • 1,610
4 votes
3 answers
491 views

What are the recommended ways to get to the bottom of slow load times in EE?

I'm experiencing some really slow load times with my EE install. Other sections of the site that aren't managed by EE are loading very quickly, but any time I hit an EE-managed section it takes at ...
Brandon Durham's user avatar
1 vote
1 answer
123 views

CP loads slow once in a while

I have transfered a site to a new server and at the same time incorporated Focus Labs Master Config approach. Now, since the site is running on the new server the CP loads really slow sometimes. It ...
Marc's user avatar
  • 502
1 vote
2 answers
191 views

After moving EE to a new server front-end hangs and never loads

Moving EE between QA servers and experiencing an issue. The CP loads right up without issue. Can go straight to the home page as well (which is not managed with EE). However, when going to the blog ...
Brandon Durham's user avatar
3 votes
2 answers
7k views

Fatal error: Maximum execution time of 90 seconds exceeded... codeigniter/system/core/Loader.php on line 846

I am running ExpressionEngine 2.5.2, was working on my site last night, tested everything, and all seemed to be running just fine. However, today when I try to navigate around the site, my pages are ...
jennetcetera's user avatar
1 vote
2 answers
107 views

Embeds with single page design?

I'm creating a single-page portfolio site using jquery scrollto and easing, etc. For ease of editing, I'm seriously considering creating each "Section" on the main page as its own template and then ...
Tiffany Ring's user avatar
2 votes
1 answer
160 views

Why are my P&T Assets folders taking 2 minutes to load?

I am using Assets to manage some of the images on my site. The CP loads as expected and nothing is too out of the ordinary. I have 196MB RAM set in PHP.ini and on a VPS. When I click on an assets ...
Dan Johnson's user avatar
  • 1,110