Questions tagged [pixelandtonic]

Pixel & Tonic provide some of the worlds most popular ExpressionEngine Add-ons.

Filter by
Sorted by
Tagged with
9
votes
4answers
2k views

2.7 Update Error with PT Fieldtype

Just upgraded from 2.5.5 to 2.7 Not a smooth upgrade as it whitescreened - when I turned errors on it gave me this: Fatal error: Class PT_Fieldtype contains 1 abstract method and must therefore be ...
8
votes
3answers
1k views

Wygwam - automatically wrap media embed with custom html

I'm using Wygwam on a site, and I'm allowing content administrators to embed media (specifically, videos) within the main, body copy/content area. Is there a way to automatically wrap the embedded ...
7
votes
2answers
273 views

Matrix is killing my load times - How can I speed it up

This just started happening with the latest updates. My product pages went from under a couple of seconds, to 12-16 seconds. All spikes below are from Matrix calls. click to see larger image I am ...
6
votes
1answer
716 views

Assets errors with MySQL 5.7.X

I've started having issues with old EE sites on my development machine now that I'm running newer versions of PHP and MySQL. I've been able to sort most of these out except for the following MySQL ...
6
votes
1answer
649 views

Assets in Wygwam not displaying on front end in EE 2.6/Assets 2.1.1/Wygwam 2.7.1

Just updated to EE 2.6 today, also updated Assets and Wygwam to 2.1.1 and 2.7.1 respectively. I have images in my Wygwam fields, if I var dump the raw data, the code stored looks like this: {...
5
votes
2answers
1k views

Site failing after update to Playa 4.4.2

I'm in the process of updating my local and staging-environments to EE2.6. I've just updated Matrix, Wygwam and Playa to their latest (EE2.6 compatible) versions, and I'm now getting these errors on ...
5
votes
1answer
924 views

How can I check if a playa field is empty?

I have a playa field product_videos and am using the following conditional to check if it is empty: {if product_videos:total_children > 0} //do something {/if} This seems pretty straight ...
5
votes
1answer
4k views

{if:else if} & Matrix - Help!

I'm trying to add a conditional that checks if some Matrix fields are populated. If there's content, it'll enter the content within the Matrix fields. If not it'll default to another value. However, ...
4
votes
1answer
537 views

Trying to upgrade PT Fieldpack in EE 2.7.2

I upgraded from EE2.5.2 to EE2.7.2. I had the old individual P&T Dive Bar fields installed. I'm trying to upgrade to the new Field pack as per the instructions, but I can't access the Add-ons > ...
4
votes
2answers
339 views

Cause of Massive Performance Issues after EE Upgrade 2.5.2 to 2.7.2?

Newest Edit - 27 Feb 2014 - In case some poor soul with the same issue stumbles on this thread, I did not find a solution and ended up removing Matrix and replacing it with Grid. My company would ...
4
votes
1answer
96 views

Initialize Wygwam within Custom Fieldtype

I'm developing a fieldtype add-on and within the fieldtype, I would like to include the option to let users choose Wygwam as the text element, if they have it installed. Is there some sort of a "...
4
votes
1answer
178 views

Playa tags rendering in PHP 5.4.10

If I set my PHP instance to 5.4.10 any Playa tags are rendered as raw tags but under 5.3.20 they render correctly. Is this too new a version to play with?
4
votes
1answer
209 views

Playa data not displaying

I have recently come across an issue on a site I'm working on. The problem is that a Playa field doesn't seem to be displaying a related entry title. Normally I have no issue whatsoever with Playa ...
4
votes
1answer
601 views

CKfinder / CKeditor / Wygwam on a CMS in a subdomain

Due to high traffic, we had to spread our website over two servers and a load balancer on top. The master and slave servers are synced one way, from master to slave. We set a subdomain (cms.domain....
4
votes
1answer
493 views

Is it possible to convert an EE File Upload path to Assets S3?

I currently have 31 native EE file upload paths all pointing to a location within /images. I'd like to serve all of my image assets from an S3 bucket, so I've created images.domainname.com. I've also ...
4
votes
0answers
138 views

Assets used in WYGWAM fields don't update when file is moved

I'm using Assets 2.1.4, WYGWAM 2.7.1 and EE 2.5.5. I have a WYGWAM field, and two assets directories, one local and one Amazon S3. In the Assets interface, I can move a file from local to S3 just ...
3
votes
3answers
632 views

Upload field has disappeared in WYGWAM

My client has alerted me that some time in the last 2-3 months, they've lost the ability to upload files directly through WYGWAM. I've updated WYGWAM to its most recent version, and disabled any ...
3
votes
1answer
85 views

playa:child_ids parameters are not working

we have a big issue with the following code: {event_related_media:child_ids limit="2" status="Archived" channel="video" show_expired="no" show_future_entries="no"} With the following code, I get all ...
3
votes
1answer
72 views

Matrix: Is there a way to avoid gaps in my source code

Hopefully someone maybe able to help me with an issue I have recently discovered on a site I'm working on. The outset is that I'm bringing through report data from a matrix field onto the page. ...
3
votes
1answer
380 views

DB error after Matrix update

Have just updated Matrix to 2.5.6. When I go to Add-ons > Fieldtypes > Matrix to trigger the update script I get this error. A Database Error Occurred Error Number: 1060 Duplicate column name ...
3
votes
1answer
260 views

Assets URL in Low Variables Wygwam field not displaying on Front end

Similar to this post I'm getting incorrect file paths being displayed on the front end when using Assets from within Wygwam. Unlike that post I'm actually getting this rendered on the front end: {...
3
votes
2answers
560 views

Multiple custom matrix field in channel form issue

Working with Channel form, I have encountered some problems when working with multiple Matrix fields in a single edit form. [EE v2.7.3 and Matrix 2.5.10] When I work with "native" channel form ...
3
votes
1answer
645 views

Tell WYGWAM not to wrap certain text in a <p> tag

I've built in a shortcode-like method using mx_jumper that works well, for the most part. I have Matrix field called blog_images where the user can upload up to 10 images for a post. Then they include ...
3
votes
1answer
858 views

Assets stopped connecting to Amazon S3, Access denied by target host

Assets has been working well for the past couple of weeks uploading files to Amazon S3. The past few days the customer has started uploading the main bulk of his files Wav files, approx. 10Mb up to ...
3
votes
1answer
336 views

WYGWAM/CKEditor Skin

I’ve got something here that is absolutely not critical, but it's bugging me and I’ve been encouraged to post it here to see if anyone can help out. I am trying to change the skin of WYGWAM to one I ...
3
votes
1answer
97 views

Matrix multi upload - cells not appearing

im running expression engine 2.7, matrix 2.5.6 with matrix multi upload 1.1.1 matrix fields can upload images no problem, but matrix multi upload doesnt create new cells once the images upload. I don'...
3
votes
3answers
272 views

When trying to update indexes a get a JS error and it never finished

I go into the Assets add-on, then to "Update Indexes," select my image group and hit the "Update Indexes" button and get an immediate JS error: Uncaught SyntaxError: Unexpected token < assets.min....
3
votes
1answer
296 views

How can I add a Playa relationship via SafeCracker

I have the following scenario: 2 Channels: events and users {user_id} holds the {entry_id} to the currently logged in member since members are stored in a channel rather than using the native member ...
3
votes
1answer
361 views

How to return P&T Dropdown option label within Channel Form

I'm having trouble returning the option label within a Channel:form tag. The selected option value returns correctly using {my_drowpdown_field_name}. However, the option label is not returned using ...
3
votes
1answer
354 views

“Automatically turn URLs and email addresses into links” not working on Wygwam fields

I've got a channel using several kinds of fields (textarea, matrix, wygwam), and I need the "Automatically turn URLs and email addresses into links" functionality on the channel. I've set the option ...
3
votes
1answer
316 views

Field Pack - Dropdown does it work with channel:form?

Field Pack - Dropdown does it work with channel:form? I can't make it work! I need to use both "name : label"
3
votes
1answer
117 views

Information not displaying in Playa field

I'm unable to get any relationship information to display within my Playa field. I'm using ExpressionEngine 2.5.2 with Playa 4.0.5 installed and my license key input. I have an information selected ...
3
votes
2answers
367 views

Getting P&T Dropdown to submit a null/default/empty value?

I have a P&T Dropdown that has a default value of " : Select one..." and once you select and submit any other option than that default... there seems to be no way to reset that fields value back ...
3
votes
2answers
124 views

Use WYGWAM “site page” links in a multilanguage environment

I have a multilanguage site with wygwam and the client is making extensive use of the "site page" links. for the multilanguage part i use "multi language support" by biber ltd. Now i have a bodytext-...
3
votes
0answers
49 views

Unable to delete only existing row in Matrix field with required columns in Channel Form

I'm using a channel form with inline errors containing matrix fields in EE 2.10.1 with Matrix 2.6.1 The matrix fields are set to have no rows initially & they have some required columns, but the ...
3
votes
1answer
104 views

Selective parsing of matrix rows

I am using matrix to pull instagram photos using the pic puller plugin. Sometimes, the picture is not available. I am able to skip these by using an if conditional in the pic puller loop. however an ...
2
votes
1answer
522 views

WYGWAM stripping classes and styles

If I add this code using WYGWAM source <h2 class="section-title">Some<span class="blue-text long-word">Title</span></h2> and publish, it works fine. But if I go back and ...
2
votes
2answers
133 views

Playa broken in MySQL > 5.7.4

Since v5.7.5 MySQL returns errors for certain badly formed SQL statements. As such Playa v4.5.2 will throw errors.
2
votes
1answer
86 views

Is Matrix EE1 still available somewhere?

I would like to use the fieldframe FF Matrix Bulk/Multiple Upload. Is there any way I can acquire Matrix version 1.3.5 or newer so I can use the Bulk add on?
2
votes
1answer
378 views

Wygwam 3.0.2 PHP Error in EE 2.5.5

On a number of EE 2.5.5 sites with Wygwam 3.0.2, I'm getting this PHP error: A PHP Error was encountered Severity: Notice Message: Undefined index: defer Filename: wygwam/ft.wygwam.php Line ...
2
votes
1answer
80 views

EE “Assets” not recognizing FLV file

I've installed P&T "Assets", set up an upload directory "/videos", added 4 files to it, and had Assets "index" that folder: http://d.pr/i/kG39 Assets ignores the .flv file but finds, or I presume ...
2
votes
1answer
95 views

P&T Switch throws an error with EE 2.7.2

I just upgraded to EE 2.7.2 and P&T Switch is throwing an error in the Developer Log. Everything still seems to work at the moment but it looks like P&T Switch needs to be updated: Deprecated ...
2
votes
1answer
274 views

Unknown column 'parent_var_id' in 'exp_playa_relationships'

I get the following error when updating Playa to V4.4.5 Unknown column 'parent_var_id' in 'exp_playa_relationships' ALTER TABLE exp_playa_relationships ADD parent_is_draft INT(1) UNSIGNED NOT NULL ...
2
votes
3answers
276 views

Conditional on Playa field with var_prefix

Is there any reason this conditional wouldn't work? {standard_page_events var_prefix="cat"} {cat:event_category_description} {exp:playa:coparents var_prefix="event" channel="events" child_id="...
2
votes
2answers
736 views

How to count Matrix rows that are not empty?

This seems like it should be a piece of cake, but I'm at a loss. I have a Matrix field called {the_matrix} which contains two columns {comment} and {image}. And I'm attempting to output the number ...
2
votes
2answers
240 views

Assets in Grid In Low Variables - multiple files

EE 2.10.1 Lv 2.6.1 Assets 2.6 I've got a Low Variables grid with a once cell Assets and in the assets you can upload multiple images. Using this thread I was able to successfully display a single ...
2
votes
1answer
166 views

Assets: Cannot upload file using “simple file input” method

I have an assets field called "member_thumbnail" on my "members" channel (created by zoo visitor). When I make a channel:form edit form or the equivalent edit form from zoo visitor, I am able to ...
2
votes
1answer
103 views

playa template tags being ignored

EE 2.7.2 Playa 4.4.5 I have two playa fields in my Recipes channel field group. One is called similar_recipes, which relates to other entries within the recipes (which happens to be the channel this ...
2
votes
2answers
340 views

Issue with Assets on Client end only

My client is experiencing a really weird issue. When they are publishing or editing an entry with an Assets custom field it displays only a white box. They experience this issue in both their ...
2
votes
3answers
100 views

Using matrix for FAQ's

Using EE to display FAQ's on my site. Each FAQ will have a link to an individual page for SEO reasons. I have two options: 1: Using EE's native channel entries and adding FAQ's individually/importing ...

1
2 3 4 5 6