Questions tagged [wygwam]

WYGWAM is a custom fieldtype built by Pixel & Tonic which adds WYSIWYG editing capabilities to textarea fields using CKEditor.

51 questions with no upvoted or accepted answers
Filter by
Sorted by
Tagged with
4
votes
0answers
138 views

Assets used in WYGWAM fields don't update when file is moved

I'm using Assets 2.1.4, WYGWAM 2.7.1 and EE 2.5.5. I have a WYGWAM field, and two assets directories, one local and one Amazon S3. In the Assets interface, I can move a file from local to S3 just ...
3
votes
2answers
85 views

Word-wrap when viewing source in WYGWAM

I don't recall this previously being the case, but lately I've been accosted by horrendous long lines and the need to use a scroll bar when viewing raw source in a WYGWAM field. Is there any way to ...
2
votes
0answers
97 views

WYGWAM and IE11 issues on Publish

I am running a site that uses the following EE 2.7.3, MSM 2.1.6, Better Workflow 1.6.4.2 and WYGWAM 3.3. When a page is edited in IE11, when I go to save the page from any tab apart from the '...
2
votes
0answers
53 views

SSL and Wygwam not loading tool bar

Any one know if there is a setting in Expression engine for the WYGWAM editor for https? When I access through https my tool bar disappears? Any ideas? Thanks, Dan
2
votes
0answers
118 views

Using Assets Wygwam, how can I pull in the caption for an image in the text editor?

I need the basic ability to load the caption from an image (assigned in Assets) into Wygwam. Is this possible?
1
vote
0answers
17 views

CKEditor publisher toolbar missing from WYGWAM on ExpressionEngine 1.7

First...all of this is going to sound very novice...because it is. We had an issue at the server level and the WYGWAM broke. It's been restored by the Publisher(ish) toolbar is missing. I seriously ...
1
vote
0answers
36 views

WYGWAM + Font Awesome icon chooser. Possible?

I saw the "Font Awesome" plugin for CKEditor and got hyped, but couldn't get it to work. https://ckeditor.com/cke4/addon/fontawesome But that seeded the question: Is there a way to get a Font ...
1
vote
0answers
43 views

Links out of Structure Listing in Wygwam is missing trailing slash

When adding a link in Wygwam through Structure Listing, the link is missing a trailing slash. Due to our SEO policy we would like to have a trailing slash in the url's. How to realize?
1
vote
0answers
20 views

How to embed multiline LaTeX equations into Wygwam box

As an example, if I want to use something like: \begin{eqnarray} a &=& b ( d + c) + c \\ && bd + bc + c \\ a &=& bd + c(b + 1)\end{eqnarray}
1
vote
0answers
69 views

EE 2.5.5 not searching in custom wygwam field

I have a site that's using a custom wygwam field for the body of an article page. I've set the field up to be searchable, however, EE is only showing results that have the keyword(s) in the title. Is ...
1
vote
0answers
64 views

Wygwam not retaining Channel Images images

I want to use the Channel Images integration for Wygwam, but there seem to be two issues: 1.) No matter which size I choose for the image, it always uses the smallest image (I have 3 sizes set in the ...
1
vote
0answers
64 views

Customizing Wygwam & CKEditor to prefill width & height attributes

For the latest version of Wygwam, is there a way to: When an image is added, prevent the image dialog from automatically filling the width/height of the chosen image's dimensions Instead, prefill ...
1
vote
0answers
64 views

Wygwam fields disappearing and causing EE 2.9.2 to lock up

I'm having an issue with the latest WygWam Module after moving to a new server and updating to EE 2.9.2. I was on EE 2.2.1 and moved everything over and upgraded about a month ago. Ever since then ...
1
vote
2answers
114 views

Wygwam Grid Compatibility

The Wygwam changelog states that v3.3 "Added Grid compatibility." But when I create a Grid field, Wygwam is not offered as an available field type. EE 2.8.1 Wygwam 3.3.1 Any ideas? Thanks, Philip
1
vote
0answers
66 views

How do I add custom styles to Wygwam using a hook?

I want to add an extension to wygwam that allows me to add my own customized dropdown to the toolbar with different css styles. No idea where to start. I want simple styles for pull-quotes and lists. ...
1
vote
0answers
95 views

Wygwam, channel entry form, and HTML character entities

I think it started about the time I updated to EE 2.8, but I'm not sure. It could have been a Wygwam update too. In any event, my channel entry form featuring a Wygwam field has stopped working when ...
1
vote
0answers
59 views

Best practices: Images in entries with custom HTML5-attributes

I want the images in my entries look like: <a data-footer="xy" data-title="xy" data-toggle="lightbox" href="img.jpg" title="xy"> <img class="img-responsive" alt="xy" src="/path/img.jpg" /...
1
vote
1answer
51 views

Using wygwam with readmore under contentelements

{content_a} {wygwam:excerpt} {value} {/wygwam} {wygwam:extended} {value} {/wygwam} {/content_a} I wanted to have a readmore button instead, The code above outputs ...
1
vote
0answers
303 views

Wygwym replace file: The file could not be written to disk

I'm using wygwam 3.2.2 and EE 2.7.2. I'm attempting to overwrite a file from the upload diaglog "The file could not be written to disk." However, this is only on certain user groups. The super-admin ...
1
vote
0answers
60 views

Securing files that are linked through a Wygwam field

I'm working on a site that has certain pages that are going to be restricted to members only. It's using an external membership database to authenticate members, not EE's native members. Some of the ...
1
vote
0answers
204 views

Broken IMG urls using Channel Images, Publisher Lite, and Wygwam

EE 2.7.0, CI 5.4.8. Wygwam 3.1.2, and Publisher Lite 1.0.10. I’m using CI to handle uploads and then the Wygwam/CI button to insert images directly into a body of text. Publisher Lite drafts and ...
1
vote
0answers
123 views

Separating Matrix Fields for Use with SafeCracker (Wygwam Fields)

--Update-- Got the loop to work and content pulls in (forgot to put my {exp:channel:entries} tag pair around the safecracker tags). Styling was pretty simple, but I had to change the wygwam field to ...
1
vote
0answers
126 views

WYGWAM double wrapping email links when emailProtection is set to encode

I have an editor configuration set up using emailProtection. emailProtection is set to Encode. If the user adds an email link in the WYSIWYG editor, when it is rendered in the page, it has the ...
1
vote
0answers
64 views

If I use any text with "eval" in it the page throws a PHP error (e.g. "evaluation")

I'm using WYGWAM 2.7 and expressionengine 2.5.5. I get this error: A PHP Error was encountered Severity: Warning Message: Please contact support about failure Filename: libraries/Functions.php ...
0
votes
1answer
118 views

Automatically add rel="noopener" to hyperlinks set to open in a new window

Is there an easy fix that will append rel='noopener' to every link that’s set to open in a new window when using the hyperlink button in a text area field?
0
votes
1answer
37 views

Wygwam character limit for Cyrillic text

I'm finding that Cyrillic text entered into a Wygwam field is truncated. Is this because there is a limit for character rendered in unicode?
0
votes
1answer
50 views

Question on Wygwam from Pixel & Tonic

We use Wygwam for client to enter their content to EE. Client would like to enter order list type with A,B,C,D instead of 1,2,3,4. Can someone give me a hint how can I add option to client to choose ...
0
votes
1answer
38 views

Wygwam - Applying style to Unordered List

How can I apply a style in Wygwam editor so that the following code <ul> <li>Here's bullet point number one</li> </ul> Changes to this <ul data-bullet="ti-arrow-...
0
votes
1answer
27 views

How to prevent Assets uploads within Wygwam for specific user group(s)?

I have created a restricted user group for external bloggers; I want to be able to prevent them from uploading images via Assets, but I'm not sure how. I've restricted access to the Assets module for ...
0
votes
1answer
173 views

Wygwam + CKeditor + Browse server not showing up after adding image2 plugin

I have updated CKeditor and Added the image2 plugin for image caption to work. Now image caption is working fine but the "Browse Server" button to add images from the server is missing. To manage the ...
0
votes
0answers
34 views

WYGWAM. window size click with no scroll

I am using WYGWAM 3.3.3 and EE 2.9.3 I have my WYGWAM set to 400pixels resizable. When I have a long entry when the edit page loads there is a scroll bar in the WYGWAM editor, but as soon as I click ...
0
votes
1answer
53 views

Force cache update Wygwam / Change timestamp

I was finally able to update Wygwam to the latest version (3.3.3). One user has contacted me to tell me he only saw gray fields instead of the normal Wygwam fields. I told him to empty his brower's ...
0
votes
1answer
23 views

WYGWAM caching images?

I create an image and upload it to the server under a name, say Test Graphic A. Then inside WYGWAM, I click the picture icon, and choose Test Graphic A from the server. Everything is okay at that ...
0
votes
1answer
154 views

Channel form problem when using inline errors

I am using channel forms to publish articles and would like to use inline errors but when I have this enabled I get an error. A PHP Error was encountered Severity: Notice Message: Undefined property: ...
0
votes
2answers
58 views

File exceeds maximum dimensions and is not resizable

Site was moved to a different server. Trying to add/upload an image via the wygwam field but get the below error after selecting the image: File exceeds maximum dimensions and is not resizable. ...
0
votes
1answer
72 views

Weird URLs for images from Assets

I'm troubleshooting a problem with an older, rarely updated site, so I'm not sure how recently this issue cropped up, though I'm fairly certain it worked when I handed it off. We have a Low Variable ...
0
votes
0answers
41 views

Unable to paste text from Illustrator into Wygwam field

I am working on a site from designs done in Illustrator and when I try and copy text from the Illustrator document and paste it into Wygwam nothing happens. It is just blank. I have to first paste the ...
0
votes
1answer
47 views

Adding playa entry into field (e.g. related gallery)

Anyone know the best way to add a playa related entry (in this case a gallery) directly into a post area (wygwam or richtext field for example)? I need to have flexibility here, so could be 1 or 20 ...
0
votes
1answer
88 views

WYGWAM causing Undefined property: EE::$view on validation failure of Channel Form

I'm using the latest version of ExpressionEngine (2.9.2) and the latest version of WYGWAM (3.3.3). I've a Channel Form which includes the WYGWAM field and when I submit the form I receive the ...
0
votes
0answers
203 views

Wygwam, Channel Images and Blocks

I've looked at a bunch of posts on here but nothing specifically helps with this issue. Background: I like to offer users rich content choices and have achieved this in the past with a mixture of ...
0
votes
1answer
148 views

Why are Wygwam and Editor inline styles corrupting on save

I'm using both the Wygwam and Editor plugins however on saving an entry any inline styles (such as image width and height) appear as Does anyone have any ideas?
0
votes
1answer
135 views

Wygwam 'read more' option without new paragraph tags

I am using the wygwam add on, and clicking the "read more" icon to create an excerpt. However, whenever I do this, it creates a paragraph tag around the text before the read more and starts a ...
0
votes
1answer
86 views

Assets Image Path Issue with Wygwam on Front-end/View Entry Page

EE 2.6.1 Assets 2.3.1 Wygwam 3.3 We are having an issue where images from Assets are added to a Wygwam field, but do not display on the front-end or view entry page after save. They do appear fine ...
0
votes
0answers
88 views

Drag & drop image doesn't work

I'm running EE 2.7.2, Wygwam 3.2.2. Drag and drop image into the field doesn't work. After saving my entry and opening the page, I can view source and see the following: <img alt="" src="data:&...
0
votes
0answers
66 views

WYGWAM: All text showing as bold (though without strong tag)

All text either pasted or typed into my WYGWAM fields shows as bold. Viewing source shows there are no strong tags. The client is unable to tell which items are actually bolded because of this. I'...
0
votes
0answers
118 views

Why do I get an Unresponsive Script Error on Wygwam fields?

I am working on a site running EE 2.6.1 and wygwam 2.7.1 and I am getting the following error: A script on this page may be busy, or it may have stopped responding. You can stop the script now, ...
0
votes
0answers
134 views

Wygwam: Can I create custom link_type with editable URL?

I'm trying to create a custom link type in Wygwam (using the wygwam_config extension hook): I want the user to be able to specify a URL (like the normal URL link type), but I want to specify a CSS ...
0
votes
0answers
244 views

Adding images in Wygwam is Flakey

I have Wygwam and Assets. In a Matrix cell I upload and insert an image via Wygwam/Assets. After I publish, no image. Sometimes I get the alt tag text, sometimes nothing, as in no img tag. If I ...
0
votes
0answers
110 views

Wygwam Causing 404 Error on Update

Very confusing error: When the Wygwam field is edited with anything beyond one paragraph - or anything else such as an email link is added - the EE "Udpate" button causes a 404 error page. This ...
0
votes
0answers
162 views

Google Analytics Event tracking javascript getting stripped

I'm trying to add Google Analytics Event tracking javascript snippet to A HREF link in Wygwam, but Wygwam keeps stripping out most of the snippet. what i'm trying to add: onClick=”_gaq.push(['...